Trollsykien 50 år

Den första släktträffen hölls på Bänkåstorpet 1969. Bänkås låg på Alnön utanför Sundsvall och Sven, Elsy samt barnen Ingmari, Ingemar och Lars-Ove bjöd in hela släkten. Den första träffen gav mersmak för efter det har det varit samling någonstans i Sverige varje år fram till 2004. Därefter var det ett uppehåll fram till 2009 då vi samlades på Brogården i Njutånger. Den senaste träffen hölls också på Brogården och det var 2010. År 2019 är det alltså femtio år sedan den första träffen hölls.
Här kan du läsa en skrift, skriven av Sven, om hur det kom sig att våra släktträffar startade.

Filmtajm

Här kommer du att kunna titta på filmer som är tagna under våra släktträffar. Det kan vara både super8 eller videofilmer. Redan nu finns några smakprov ur den hyfsat digra skörden av rörligt material. Jag eftersöker hela tiden nytt material och har du något som legat gömt i nån låda i långeliga tider, skicka det till mig. Det gäller naturligtvis också pappersfotografier.

Video från Vadtorp 1991. Karin på Stranna fyller 90 år. Fotograf: Ingemar Edblom.

Åke kör Vasaloppet 1975. Eric syns en bit in i filmen.

Nisses monolog från en av våra släktträffar på Lärsätersgården i Kolsva, troligen 1983.

Denna film som är hopklippt av många super8-filmer som jag fått låna av kusin Anders. Det mesta i den är filmat av Nils Östlund och speglar 60-talet och i någon mån början av 70-talet.

Åke filmade i slutet av 60-talet, kanske början av 70-talet filmen som han kallade "Vår hembygd".